Start van hoofdcontent

WOGNUM

nl

Kostuummaker zonder werk door corona: "Alles werd in één klap afgezegd"

25 augustus 2020, 07.00 uur · Door Maarten Edelenbosch

WOGNUM - Het zijn moeilijke tijden voor kostuummaker Conny Butter. Sinds de uitbraak van de coronacrisis ligt het werk stil, en het einde is voorlopig nog niet in zicht. Toch blijft de Wognumse strijdbaar. "Ik ga hiermee verder, dat weet ik zeker."

Zo ben je volop aan het werk en betrek je een nieuw winkelpand en zo breekt corona uit en staat alles in één keer stil. "Alles werd afgezegd. Musicalproducties, toneelproducties, feestjes, playbackshows, de huttendorpen. Binnen een week had ik vijfhonderd kostuums terug. Heel zuur, want ik doe dit heel graag, maar er is gewoon niets", legt Butter uit.

Overleven 

Ook vandaag in de winkel waar ze ook feestkleding verhuurt kun je een speld horen vallen. Een tijdje maakte ze, deels belangeloos, mondkapjes. Ook probeert ze verkleedfeestjes in haar winkel te organiseren. En dat is niet de enige manier waarop ze nog wat geld probeert te verdienen. "Ik doe ook kledingreparaties aan huis. Dat is minder leuk als theaterkleding maken, maar dat kan ik ook. Ik heb gelukkig gespaard om het een beetje uit te zingen, maar ik mis de lol."

Tekst gaat verder onder de video

Kostuummaker Conny zonder werk door corona - NH Nieuws

Hoe lang het nog gaat duren voordat er weer werk op haar pad komt weet ze zelf ook niet. Maar voor haar passie heeft ze alles over. "Ik hoop af en toe op gekke middagen met kleine groepjes die lol hebben in het verkleden. Feestjes, vrijgezellenfeestjes, toch nog iets. Voor de rest weet ik het niet. Maar ik blijf positief."

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]