Ga naar Content

Domper voor atleet Michel Butter: "Marathons vallen nu bij bosjes"

CASTRICUM - Organisator Le Champion besloot vrijdag om de Amsterdam Marathon dit jaar af te gelasten door de toename van coronabesmettingen. "Het is uitermate vervelend. Je moet nu elke keer afwachten welke marathon er op de kalender blijft staan", reageert atleet Michel Butter bij NH Sport. 

Foto:

Eerder werden de marathon van Rotterdam en Dam tot Damloop dit jaar al afgelast. "De hardloopwedstrijden vallen natuurlijk bij bosjes. Eerst in het voorjaar, maar nu ook in het najaar."

"Ik wil nog een gelegenheid pakken om mij te kwalificeren voor de Olympische Spelen. Het liefst dit jaar nog", vertelt de Castricummer. "In principe ben ik nu in voorbereiding op de Valencia Marathon van 6 december. De marathon van Amsterdam had ik wel in het achterhoofd."

"Ik wil nog een gelegenheid pakken om mij te kwalificeren voor de Spelen. Het liefst dit jaar nog"

Atleet michel butter

Kwalificatie Tokio

Butter kan zich vanaf 1 september tot 1 mei 2021 kwalificeren voor de Olympische Spelen. "Eerst was het 1 december, maar World Athletics (wereld-atletiekbond)  heeft het aangepast voor een eerlijk speelveld door corona. Nu hebben ze de startdatum dus aangepast naar 1 september, zodat de Londen marathon (4 september) ook meetelde."

Er zijn twee manieren voor de Noord-Hollander om zich te kwalificeren voor Tokio. "De eerste mogelijkheid is het lopen van de tijdlimiet: 2.11:30. Een andere optie is het lopen van een Major-marathon, daar zijn er zes van. Je kwalificeert voor de Spelen als je in de top tien eindigt."

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]