Ga naar Content

Topdrukte Texel zet flink door: "Volgeboekt tot en met de herfstvakantie"

TEXEL - De toeristen weten ook na de zomervakantie Texel goed te vinden. Dat is ieder jaar zo, maar dit jaar lijkt de echte topdrukte langer door te zetten. "De maanden september en oktober zijn zéér goed bezet", aldus Iwan Groothuis van vakantiepark de Krim. "Het is erg druk", beaamt ook de kleinere ondernemer Marja Maas.

Foto: NH NIeuws / Mark Arents

"Op de camping is het een wat ander verhaal, want daar zijn we ook afhankelijk van het weer. Maar de andere accommodaties zijn zeker tot en met de herfstvakantie vol", aldus Groothuis. Dat terwijl de hele vakantie al boven gemiddeld druk was. "Vanaf juli hebben we elke week vol gestaan. Daarvoor was het natuurlijk een ander verhaal."

Ook bij Marja Maas en haar Bed & Breakfast is de rust nog niet teruggekeerd. "Als ik in mijn agenda voor september kijk, lijkt het nog niet rustiger te worden." De weekenden zijn voor haar door het hele jaar geen probleem. Dan raakt ze haar kamers altijd wel kwijt. "Maar nu zijn volle weken al ver van te voren geboekt."

"De bezettingsgraad van komende zes weken is boven de 90 procent."

frank spooren - VVV Texel

Ook bij de VVV op het eiland valt op hoe druk het nog is. "Wij inventariseren altijd de komende zes weken en daar ligt de bezettingsgraad boven de negentig procent", aldus Frank Spooren van de VVV Texel. Tegelijkertijd zien ze dat veel seizoensarbeiders het eiland inmiddels verlaten. "Er moet echt wel hard gewerkt worden om dezelfde kwaliteit en service te kunnen leveren."

Bekijk hieronder hoe de ondernemers zelf met de drukte omgaan. Tekst loopt door onder video.

Topdrukte op Texel zet flink door - NH Nieuws

"Straks is het klaar en dan heb je weer alle tijd voor jezelf", vertelt Marja Maas met een glimlach. "Als ik zelf andere plannen heb, kan ik altijd dagen vrijhouden." Die luxe heeft Groothuis op de Krim niet. Al ziet hij ook bij zijn personeel dat de koek nog niet op is. "Je moet niet vergeten dat we een flink deel van het voorjaar gemist hebben. We vinden het heerlijk om nu weer te doen waarvoor we in het leven geroepen zijn."

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]