Start van hoofdcontent

West-Friesland

NL
V

Door geldgebrek geen nieuwe lichtshow op gevel van Westfries Museum in Hoorn

22 augustus 2020, 14.20 uur · Door Sander Huisman

HOORN - Er komt dit jaar geen nieuwe lichtshow op de gevel van het Westfries Museum. "De gemeente heeft er dit jaar door de coronacrisis geen budget voor, wat bij ons als basis diende voor de andere gelden", zegt museumdirecteur Ad Geerdink tegen WEEFF. Het museum hoopt dat de lichtshow in betere tijden weer terug komt.

Westfries Museum

Het Westfries Museum aan de Roode Steen in Hoorn startte vorig jaar met een lichtshow op de gevel van het historische pand, in de hoop er een jaarlijkse traditie van te maken. Echter zorgde de coronacrisis er voor dat er een streep door de show van dit jaar kon. De gemeente liet weten dat er dit jaar geen budget voor subsidie vrij kwam voor een nieuwe lichtshow.

"De gemeente legde met de subsidie voor ons de basis", aldus Geerdink. "Als stichting brachten wij de rest van het benodigde geld bij elkaar. Door het wegvallen van het geld van de gemeente Hoorn viel er voor ons een belangrijke voorwaarde voor een nieuwe show weg."

Geerdink legt uit dat ze bij het Westfries Museum ook al snel doorhadden dat het benodigde bedrag dit jaar niet aangevuld kon worden met behulp van sponsorgelden. Vorig jaar kwamen er meer dan 15.000 mensen af op de lichtshow aan de Roode Steen in Hoorn.

Niet bij de pakken neerzitten

De museumdirecteur vertelt aan WEEFF dat hij hoopt dat de lichtshow alleen dit jaar niet doorgaat. Het idee wordt momenteel geparkeerd, net als de vroege plannen over het ontwerp van een nieuwe lichtshow.

"We hadden een aantal wensen voor het onderwerp van de nieuwe show, maar er stond nog geen definitief thema vast", zegt Geerdink. "De lichtshow gaat dus in ieder geval dit jaar niet door, maar we gaan als museum niet bij de pakken neerzitten en hopen dat we de lichtshow in betere tijden weer kunnen laten zien."

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]