Ga naar Content

Volgende editie Tata Steel Chess in aangepaste vorm

WIJK AAN ZEE - Ondanks het coronavirus gaat de volgende editie van Tata Steel Chess (in januari 2021) door. Wel zal het evenement aanpassingen ondergaan. Wat die aanpassingen zijn, wordt zo laat mogelijk bekendgemaakt.  

Foto: Fred Segaar/NH Nieuws

Tata Steel-woordvoerder Robert Moens: "Omdat de situatie rond corona steeds verandert, vinden we het niet verstandig nu al vooruit te lopen op hoe het toernooi er gaat uitzien. We willen voorkomen dat we bepaalde aanpassingen weer moeten terug draaien." Tata Steel Chess staat op de agenda van 15 tot en met 31 januari 2021. Plaats van handeling is zoals altijd sporthal De Moriaan in Wijk aan Zee.

Wereldtop

Jaarlijks strijkt niet alleen de wereldtop neer in de badplaats, ook zo'n 2.000 recreatieve schakers spelen er tegelijkertijd hun toernooien in de bomvolle sporthal. Daaraan dankt het evenement zijn bijzondere karakter. Aan dat bijzondere karakter wordt niet getornd, al zal het deelnemersveld kleiner zijn dan gebruikelijk.

Lees ook

Moens: "Dat het toernooi er anders gaat uitzien, is duidelijk. De gezondheid van de deelnemers staat immers voorop. Maar we zullen op alle niveaus proberen iets te organiseren."  

Meer nieuws uit de IJmond?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit de IJmond. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/IJmond

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]

Lees ook