Start van hoofdcontent

Sport

nl

Edgar Davids bij Telstar: "Het Nederlands elftal is zeker iets voor mij"

19 augustus 2020, 16.07 uur · Aangepast 19 augustus 2020, 18.26 uur · Door Redactie

VELSEN-ZUID - Edgar Davids is begonnen als assistent-trainer bij Telstar. De voormalig topvoetballer sluit twee á drie dagen per week aan. De voornaamste reden om voor de Witte Leeuwen te kiezen: trainer Andries Jonker.

Edgar Davids: "Het Nederlands elftal is zeker iets voor mij" - NH Nieuws

"Ik wil me doorontwikkelen en op eigen benen staan"

assistent-trainer edgar davids

"De trainer bepaalt de strategie en bewaakt de cultuur", zegt Davids over Jonker. "Wij (als assistenten, red.) vullen hem aan. Hij heeft een groot aandeel gehad in mijn komst hiernaartoe. Ik heb hier stagegelopen en we konden het goed vinden. Het is toch een coach met veel ervaring bij Barcelona, Bayern München en Arsenal. Daar kan ik zeker veel van leren."

Warme club

Over Telstar is 'De Pitbull' heel positief. "Ik heb hier ook mijn cursus betaald voetbal afgerond en daarna nog twee dagen mogen meekijken bij Andries. Het is een open en warme club."

"Edgar Davids kan niet toveren hoor"

telstar-trainer andries jonker

Andries Jonker: "De monden vielen open, het is toch Edgar Davids" - NH Nieuws

Oranje

Dankzij het vertrek van bondscoach Ronald Koeman is er een vacture vrij bij Oranje. De 74-voudig international is duidelijk over zijn ambities: "Het Nederlands elftal is zeker iets voor mij. Zeker in de toekomst."

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]