Ga naar Content

IJsclub Kees Jongert in Heemskerk dupe van geraffineerde inbraak: "Dit doet pijn"

HEEMSKERK - Boosheid en teleurstelling dringen om voorrang bij IJsclub Kees Jongert in Heemskerk. Het clubgebouw werd doelwit van een geraffineerde inbraak. De schade is groot.

Foto: NH / Dennis Mantz

Bestuurslid Jos Niesten staat hoofdschuddend voor de geforceerde deur van het clubgebouw. Afgelopen weekend is 'zijn' club geplunderd door brutale inbrekers. "Dit doet pijn, voor alle 350 leden", zo verzekert hij tegenover NH Nieuws.

Geluidsboxen en een beamer zijn van de muur en het plafond getrokken. Ook een grasmaaier, AED en een leeggeroofde keuken zijn het resultaat van de inbraak. Niesten baalt stevig. "Ik schat dat de schade, met de vernielingen aan het clubgebouw, kan oplopen tot zo'n 20.000 euro", aldus het bestuurslid.

Tekst gaat verder onder de video

IJsclub Kees Jongert doelwit van inbraak - NH Nieuws

De inbraak is volgens Niesten geraffineerd uitgevoerd. "Dit is geen half werk geweest", zo stelt hij. "De lantaarnpaal bij de oprit is eerst uitgeschakeld door de stop eruit te halen. Voorts is de deur vakkundig geforceerd en het alarmsysteem onklaar gemaakt door de bewegingssensoren zwart te spuiten. Dit is zeker niet het werk van wat hangjeugd, dat kan ik me niet voorstellen."

Een camera van de gemeente Heemskerk nabij het terrein van de ijsclub heeft niets opgeleverd. "Die werkt helaas al een tijdje niet meer."

Toekomst
Niesten en de leden zijn er ziek van. Toch is de schaatsheld - die in 1985 derde werd in de Elfstedentocht - ervan overtuigd dat de toekomst van de ijsclub niet in gevaar zal komen. "We zijn een echte vriendenclub en zullen elkaar steunen. Ook in deze tijden. We staan hoe dan ook weer op."

Niesten vraagt getuigen zich te melden bij de politie. "Wellicht worden er ook nog spullen aangeboden via marktplaats. Laat het ons dan alsjeblieft weten." 

Meer nieuws uit de IJmond?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit de IJmond. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/IJmond

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]