Start van hoofdcontent

CASTRICUM

nl

Fractievoorzitter Forza! Castricum ondergedoken na explosie bij woning

19 augustus 2020, 12.15 uur · Aangepast 19 augustus 2020, 12.34 uur · Door Redactie

CASTRICUM - Forza! Castricum-fractievoorzitter Ralph Castricum is na de explosie bij zijn woning van vannacht ondergedoken. Dat meldde de Castricumse burgemeester Toon Mans vanochtend in een persverklaring naar aanleiding van de ontploffing. "Gelukkig is hij ongedeerd en verblijft hij op een veilige plek." 

Verklaring Toon Mans na explosie bij woning Forza!-voorzitter Castricum - NH Nieuws

Mans  zegt 'ernorm te zijn geschrokken' van de ontploffing die vannacht flinke schade aanrichtte aan de woning van de fractievoorzitter. "Ik heb een dergelijk incident nog nooit eerder meegemaakt als burgemeester, en ik lees dat dit veel mensen bezighoudt, dat zij verontwaardigd zijn, en dat snap ik helemaal." 

Mans heeft inmiddels contact gehad met Castricum. "Hij is enorm geschrokken", zegt de burgemeester. "En ik wens hem veel sterkte toe."

Nog niemand aangehouden

De politie onderzoekt nog wat er exact is ontploft. Er is nog niemand aangehouden, maar de politie hoopt de verdachte met hulp van getuigen op het spoor te komen. Ook omwonenden met beveiligingscamera's aan hun woning wordt opgeroepen die beelden te bekijken en indien relevant met de politie te delen.

Mans benadrukt dat de politie de zaak hoog opneemt, en uitgebreid onderzoek doet. 

Explosie bij woning Castricums Forza!-raadslid Ralph Castricum - NH Nieuws

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]