Start van hoofdcontent

West-Friesland

NL
V

Buurtkat Mickey doodgebeten bij voordeur: 'Flink in z'n hoofd gebeten door grote hond'

19 augustus 2020, 11.16 uur · Door Redactie

ENKHUIZEN - Mickey was een buurtkater op de Noorderhaverdijk in Enkhuizen. Zijn baasjes Christine en Martijn Rem zaten thuis op de bank toen zij een bonk hoorden. Ze zagen nog net hoe een grote hond door zijn baasje werd weggetrokken. Bij het openen van de voordeur zagen ze hun oude kater met opengereten koppie op de stoep liggen. De geschrokken baasjes zijn nu op zoek naar de dader.

Maandagavond zat het stel rustig op de bank met visite. "We hoorden een harde bonk en dachten dat er iemand viel. We zagen nog een vrouw weglopen die haar hond meetrok aan een riem." Even later belde de buurvrouw aan dat hun poes levenloos voor de deur lag. "We zagen bloedspetters alsof er een gevecht was geweest en even verderop lag Mickey. Hij was flink in zijn hoofd gebeten."

Quote

"We zagen bloedspetters alsof er een gevecht was geweest en even verderop lag Mickey"

Martijn rem - baasje van Mickey

De baasjes van Mickey zijn flink geschrokken door de manier waarop hun kat aan zijn einde is gekomen. "Mijn vrouw is er kapot van en voor de kinderen is dit heel verdrietig." Voor de buurt was de oude kater een bekend gezicht. "Mickey was al zeventien, we lieten hem 's avonds vaak even naar buiten en als hij voor de deur zat om naar binnen te gaan, klopte er iemand uit de buurt even op het raam en deden wij de deur open." Ze waren blij dat hij de warme dagen had overleefd, hij had misschien niet lang meer, maar zo'n einde komt bij het stel rauw op hun dak.

Achtergelaten

Dat de eigenaar van de hond niet is teruggekomen, vinden zij onbegrijpelijk. "Ik heb er over nagedacht wat ik zou doen" vertelt Martijn bedachtzaam. "Ik begrijp dat je niet met je bebloede hond aanbelt, dat is wel een heel heftig beeld. Maar je had op zijn minst later terug kunnen komen. Mickey zo achterlaten en doorlopen, dat is gewoon triest."  Via Facebook hebben zij veel reacties gekregen van buurtbewoners die denken te weten wie de eigenaar is, maar de hoop is nog steeds dat die persoon zich uit eigen beweging meldt.

Quote

"Als een hond hapt naar alles wat maar beweegt, dan kan het de volgende keer ook een kind zijn"

MARTIJN REM - BAASJE VAN MICKEY

Zij zijn niet boos op het baasje, maar willen erger voorkomen. "Als een hond hapt naar alles wat maar beweegt, dan kan het de volgende keer ook een kind zijn. Misschien kan de hond een cursus volgen of een muilkorf dragen." Volgens het stel zag het er uit alsof de hond te sterk was voor het baasje. "Als de hond het baasje uitlaat in plaats van andersom, dan is het moeilijk om in te grijpen als je hond iets aanvliegt. Ik hoop dat het baasje zich realiseert dat er iets moet gebeuren."

Afscheid

Mickey heeft inmiddels een waardige rustplaats gekregen in de achtertuin van het gezin. "We hebben hem gisteren in de achtertuin begraven. De tegel waar hij onder ligt hebben de kinderen versierd met stoepkrijt en bloemen. Hij was een echte knuffelkat, we zullen hem missen."

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]