Ga naar Content

Explosie bij huis Forza! Castricum-fractievoorzitter: 'Zware aanslag op woning'

CASTRICUM - Bij het huis van Forza! Castricum-fractievoorzitter Ralph Castricum heeft vannacht een ontploffing plaatsgevonden. De politicus noemt de explosie 'een zware aanslag' op zijn woning, die volgens de politie 'mogelijk is veroorzaakt door vuurwerk'.

Foto: NH Nieuws/Tom Jurriaans

De ontploffing vond rond 01.30 uur plaats, laat de politie in een persbericht weten. Agenten die ter plaatse kwamen, troffen een vernielde voordeur en gesneuvelde ramen aan. Castricum zelf bleek ongedeerd. 

De politie onderzoekt nog wat er exact is ontploft, maar op foto's die de politicus op Twitter deelt, is te zien dat het projectiel flinke schade heeft aangericht. Er is nog niemand aangehouden, maar de politie hoopt de verdachte met hulp van getuigen op het spoor te komen. Ook omwonenden met beveiligingscamera's aan hun woning wordt opgeroepen die beelden te bekijken en indien relevant met de politie te delen.  

'Hoorde iemand wegrennen'

Een buurman vertelt aan NH Nieuws dat hij wakker werd van tumult op straat. "Ik hoorde iemand wegrennen, in eerste instantie dacht ik dat er iemand werd achtervolgd. Daarna kwam die knal, toen heb ik uit het raam gehangen. Ik dacht dat het op de hoek was, maar toen ik Ralph hoorde bellen, dacht ik: misschien is het toch iets dichterbij." 

Hij blijft redelijk nuchter onder de gebeurtenissen. "Het is vooral sneu voor Ralph. Je verwacht zoiets niet, dat zie je niet aankomen, zo'n knal." 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

"De fractie van Forza! Haarlemmermeer is geschokt door heftige aanval op de fractievoorzitter van Forza! Castricum",  schrijft zusterpartij Forza! Haarlemmermeer. "Het is werkelijk ongekend en te idioot voor woorden wat hier is gebeurd. Je hoeft het niet met elkaar eens te zijn, maar dit is - als er een politiek motief is - een aanslag op de democratie." 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Burgemeester Toon Mans van Castricum geeft rond 11.30 uur een verklaring over de gebeurtenissen. NH Nieuws zendt die verklaring live uit. 

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]