Ga naar Content

Alkmaar hengelt subsidies binnen voor geluidsscherm langs de ringweg

ALKMAAR - De gemeente Alkmaar krijgt de benodigde subsidies voor een energieleverend geluidsscherm langs de Huiswaarderweg, Nollenweg en Schagerweg. Een opgetogen wethouder Christiaan Braak meldde gisteravond aan de raadscommissie dat de gelden zijn toegezegd door Europa en de provincie Noord-Holland.

Een geluidswal van bijna twee kilometer moet bewoners van de wijken Huiswaard 2 en De Horn-Zuid verlossen van de geluidsoverlast langs dit deel van de Alkmaarse ringweg. Al veertien jaar vragen bewoners de gemeente om een oplossing.

Foto: NH Nieuws/ Anne Klijnstra

Dat het scherm er zou komen werd in mei al duidelijk, tot opluchting van de omwonenden. "Het is unaniem aangenomen", jubelde Rinus den Blanken toen. Hij strijdt met zijn Bewonersgroep sinds 2006 voor een beter woon- en leefklimaat.

Een geluidsscherm voorzien van zonnepanelen genoot bij de meeste politieke partijen de voorkeur. Nu de subsidies zijn toegekend, moet de gemeente daarvoor nog steeds ongeveer twee miljoen euro uit eigen middelen bijdragen. In totaal kost het geluidsscherm zo'n 5,5 miljoen euro. In 2021 moet de aanleg beginnen.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]