Ga naar Content
Amstelland

Bewoners woedend na verlies speelplaats: "Het moet gewoon blijven"

18 augustus 2020, 16.47 uur · Aangepast 18 augustus 2020, 17.45 uur
Door: Redactie · Foto: NH Nieuws

ABBENES - Al meer dan 20 jaar lang staat er een speelplaats aan de Maria Margaretalaan in Abbenes. Maar nu heeft de gemeente Haarlemmermeer besloten dat de geliefde wipkip en het huisje weg moeten. Ze zijn onveilig en worden niet vervangen. 

"Ik vind het heel belachelijk, heel belachelijk", vertelt buurtbewoonster Sonja Loogman. "Vreselijk", voegt bewoonster Ada Bekker toe. "We hebben al gezegd dat we het zelf willen betalen, maar dat mag ook niet. Het moet gewoon blijven."

De speelplaats, die er al zolang staat als buurtbewoners zich kunnen herinneren, is aan onderhoud toe. Maar in plaats daarvan haalt de gemeente de wipkip en het huisje voorgoed weg. "Er is genoeg andere speelruimte in de wijk voor kinderen tot 5 jaar", zo liet de gemeente bewoners in een brief weten. 

Te gevaarlijk

Maar voor buurtbewoners is de speelplaats aan de andere kant van het dorp te ver weg. Ze willen niet dat hun kinderen zo ver lopen. "Ik heb een kleinkind van bijna drie, die mag niet de weg oversteken", vertelt Sonje Loogman. "Je moet twee keer de weg oversteken. Dat is gewoon geen optie. En hier wonen meer kinderen die gewoon te klein zijn."

Buurtbewoners over weghalen speelplaats - NH Nieuws

Klein dorp

De buurtbewoners voelen zijn teleurgesteld in de gemeente Haarlemmermeer. "Wij zijn een beetje een achtergesteld dorp, zeggen wij altijd", vertelt Sonja Loogman. "Dus het is gewoon niet eerlijk. In zo'n klein dorpje is er al helemaal niks. Want hier is echt niks, we hebben geen winkels. En dat weten we wel, we kiezen er zelf voor om hier te wonen. Maar haal dan voor de kinderen niet alles weg. Laat het voor de kinderen dan gewoon blijven."

De gemeente Haarlemmermeer laat weten op dit moment geen commentaar te kunnen geven omdat er ook schriftelijke vragen zijn gesteld over de speelplaats door Forza! Haarlemmermeer. 

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]