Ga naar Content

Naast Haarlems Mendelcollege voert ook Amsterdams Lyceum mondkapjesplicht in

AMSTERDAM - Het Amsterdams Lyceum in Amsterdam Zuid verplicht leerlingen en medewerkers het dragen van een mondkapje in de gangen van de school. In de lokalen zijn mondkapjes niet verplicht, schrijft de school in een interne brief. 

Foto: Google Streetview

Verder staat in de brief vermeld dat leerlingen altijd 1,5 meter afstand moeten houden van docenten en andere medewerkers van de onderwijsinstelling. Docenten hebben in elk lokaal een afgeplakte 'zone', waarbinnen de docent aan het bureau en op het bord kan werken.

Het Amsterdam Lyceum vraagt hun leerlingen ook om niet eerder van 5 minuten voor aanvang van de les naar binnen te gaan en dan direct naar het lokaal te lopen en te zitten. Verder moeten leerlingen bij leswisselingen direct hun mondkapje opdoen en de korte route naar het volgende lokaal nemen. 

Ook mondkapjes in Haarlem

Ook leerlingen van het Haarlemse Mendelcollege moeten mondkapjes dragen op school. De mondkapjes hoeven tijdens de les niet op, ook buiten op het schoolplein mogen de leerlingen hun mondkapje afdoen.

"Het zal even wringen worden, maar we zullen zelf als personeel ook met mondkapjes lopen", zegt Rector-bestuurder Heinemeijer. "Leerlingen zullen we aanspreken als ze het niet doen. Maar met een petje oplopen mag hier ook niet, en daar spreken we ze ook al op aan."

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.