Start van hoofdcontent

Alkmaar

NL
V

Zo ziet de Alkmaarse kermis (buiten het centrum) er dit jaar uit

19 augustus 2020, 07.15 uur · Door Redactie

ALKMAAR - Het is een gedwongen unicum: de Alkmaarse zomerkermis is dit jaar niet in de binnenstad zoals de afgelopen honderd jaar ongeveer het geval was, maar op het evenemententerrein aan de Olympiaweg. Kermisondernemers zijn blij dat ze hun attracties überhaupt weer kunnen opbouwen, maar ook huiverig. "Ik hoop dat we het net zo gezellig kunnen maken en bezoekers ons vinden."

William Brunselaar hoopt dat Alkmaarders kunnen wennen aan deze plek - Maaike Polder / NH Nieuws

Dat zeggen meerdere exploitanten voor de camera van NH Nieuws. De kermisattracties staan opgesteld langs het ovale pad van asfalt op het terrein, met in het midden de woonwagens.

Tekst loopt door onder de foto. 

Gemeente Alkmaar

De eerste Alkmaarse zomerkermis buiten het centrum wordt nu opgebouwd. Bekijk hieronder de video van hoe dat er aan toe gaat:

Aangepaste kermis in Alkmaar - NH Nieuws

De kermis begint aanstaande vrijdag om 13.00 uur en duurt tot 30 augustus. Er zal geen afsluitende vuurwerkshow zijn, omdat grote groepen mensen nog steeds niet bij elkaar mogen komen.

"Verder wordt er gedurende de kermis een looproute gehanteerd en is er een maximum aantal bezoekers ingesteld", vertelt Bruno Douma van Buro de Kermisgids. 

Munten voor kinderen

Voor kinderen van 4 t/m 7 jaar uit gezinnen die minder te besteden hebben, liggen zes gratis kermismunten klaar, laat de gemeente weten. Waar je die kan ophalen, lees je hier

Maaike Polder / NH Nieuws

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]