Ga naar Content
Amsterdam

Doula's steeds populairder: ''Ik heb inmiddels meer dan 175 bevallingen begeleid''

18 augustus 2020, 13.42 uur · Aangepast 18 augustus 2020, 16.28 uur
Door: Redactie · Foto: NH Nieuws

AMSTERDAM - Begeleiding van een doula tijdens de bevalling wordt steeds populairder. Maartje Bruning is Doula en zij heeft in zes jaar tijd al meer dan 175 bevallingen begeleid. Ze begon met veel expats als cliënten, maar staat nu steeds vaker aan het bed van een Nederlandse vrouw. 

Doula - NH Nieuws

Maartje vertelt dat het belangrijk is dat cliënten leren loslaten. "Het is juist belangrijk dat zij erop vertrouwen dat het goed gaat".  Maartje bereidt haar cliënten voor op wat zij kunnen verwachten tijdens de bevalling. Maar wat zij ook heel belangrijk vindt, is dat de cliënt weet waar zij recht op heeft. 

Natascha is 38 weken zwanger en voelde zich in het ziekenhuis niet gehoord en schakelde daarom Maartje in. Ook haar partner vindt het fijn dat hij weet wat hij kan doen om de pijn tijdens de weeën te verzachten. En ook daar heeft Maartje wat oefeningen en tips voor.

''Ik ben even duur als een kinderwagen''

Maartje Bruning, doula

De populariteit van een doula stijgt enorm. De verzekeringsmaatschappij vergoed deze hulp aan het bed niet, dus het is een investering. Volgens Maartje zien vrouwen de bevalling steeds meer als een levenservaring en daar investeren zij wel in. "De overweging is of een dure kinderwagen of tijdens je bevallig een doula naast je bed." 

Doula Academie

Ook het vrije beroep doula wordt steeds populairder. Om als doula te functioneren heb je geen certificaat nodig. Om de kwaliteit van doula's te waarborgen heeft Maartje de Doula Academie opgezet en werkt zij naar zichtbare erkenning van opgeleide doula's.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 06 30 09 30 03