Ga naar Content

'FC Barcelona wil Koeman snel presenteren'

BARCELONA -  Ronald Koeman wordt vrijwel zeker de nieuwe trainer van FC Barcelona. Spaanse media melden dat clubvoorzitter Josep Maria Bartomeu een persoonlijk akkoord heeft bereikt met de bondscoach van Oranje. Volgens het AD tekent de geboren Zaankanter een contract voor drie jaar in de Catalaanse hoofdstad.

Foto: Pro Shots / Joep Leenen

De Spaanse krant Sport schrijft dat het de bedoeling is dat Koeman dinsdag wordt gepresenteerd bij Barcelona. 

FC Barcelona verloor vrijdag in de kwartfinales van de Champions League met 8-2 van Bayern München. Bartomeu kondigde toen al grote veranderingen aan. Quique Sétien, de zittende trainer, kreeg maandagavond zijn congé.

Koeman heeft bij de KNVB nog een contract tot 2022. In dat contract is wel een clausule opgenomen dat hij naar Barça mag vertrekken als de Spaanse topclub zich zou melden. In januari wilde Barcelona Koeman al halen als vervanger van de ontslagen Ernesto Valverde. Koeman zei toen nog nee omdat hij in juni met Oranje het EK wilde spelen. Vanwege het coronavirus is het EK met een jaar uitgesteld.

De KNVB kan/wil nog niets zeggen over de belangstelling van Barcelona voor Koeman. Het AD meldt dat de top van de voetbalbond maandagavond bijeen is voor overleg.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]