Ga naar Content

Helderse basisscholen vieren begin nieuw schooljaar met dans en heuse brassband

DEN HELDER - De zomervakantie is voorbij en dus openden de scholen in onze regio vanochtend weer de deuren. Bij de Tuindorpschool in Den Helder maakten ze er een extra feestelijk begin van, met dans en een heuse brassband. Alle leerlingen werden welkom geheten door de medewerkers van de school. Ondertussen viel basisschool 't Tuselant al op de eerste schooldag in de prijzen vanwege het vergroenen van het schoolplein.

Foto: Regio Noordkop

"Een goed feestje", verwoordt schooldirecteur Wietske Wijnants het begin van het schooljaar tegen onze mediapartner Regio Noordkop. "En dat mag zo'n eerste schooldag ook zijn. We zijn gewoon heel blij iedereen weer te zien, dus we proberen er altijd wel een leuke activiteit bij te hebben."

De Tuindorpschool pakte dit keer echter extra uit, want het schoolplein is vernieuwd: er is nu een blote voetenpad en een modderkeuken. Ook nieuw is kinderdagverblijf De Tovertuin.

Bekijk hieronder de reportage (tekst gaat verder onder de video):

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Ondertussen viel basisschool 't Tuselant in Den Helder al op de eerste schooldag in de prijzen. De prijs voor het vergroenen van schoolpleinen, een wedstrijd dat was uitgeschreven door Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, werd feestelijk gevierd met een brassband.

Hieronder de reportage van Regio Noordkop bij 't Tuselant:

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]