Ga naar Content

Alkmaarse burgemeester Piet Bruinooge stopt vervroegd: "Het valt me steeds zwaarder"

ALKMAAR - Piet Bruinooge heeft aangekondigd per 1 oktober te stoppen als burgemeester van Alkmaar. Hij schrijft in een brief naar Alkmaarders dat dit mede is vanwege gezondheidsredenen. "Ik heb enorm geworsteld met deze beslissing."

Foto: ANP

Hij was bezig aan zijn derde termijn als burgemeester en zou eigenlijk doorgaan tot 2021. Wel kampte Bruinooge al langer met gezondheidsklachten. Zo legde hij vorig jaar tijdelijk zijn werk neer. "Ik moet u erkennen dat ik de laatste jaren als zeer intensief heb ervaren; het valt me steeds zwaarder. Ook gezondheidsaspecten spelen hierbij een rol."

Mede daarom heeft hij besloten terug te verhuizen naar Zeeland. "Met pijn in mijn hart", schrijft hij. "Ik zal Alkmaar missen, tegelijkertijd voel ik mij bevoorrecht dat ik deze keuze kan maken."

Terugblik

Hij was 24 jaar actief als wethouder en daarna als Alkmaarse burgemeester, sinds 2007.  "Mijn echtgenote en ik zijn veel van Alkmaar gaan houden. Wij hebben hier bijna veertien jaar fijn gewoond, gewerkt en geleefd."

Hij blikt in zijn brief terug op het landskampioenschap van AZ in 2009, gemeentelijke fusies, het EK wielrennen en de viering van Alkmaar Ontzet. "Mede namens mijn vrouw wens ik dat het u “wel” ga. Zorg goed voor onze mooie gemeente, maar vooral: zorg goed voor elkaar", besluit hij.

Naast burgemeester van Alkmaar is Bruinooge ook voorzitter van de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord. Daar stopt hij automatisch ook mee. 

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]