Ga naar Content

Buurtbewoner filmt aanhouding overvaller goudwisselkantoor: "Op je knieën, omdraaien!"

HAARLEM - Een buurtbewoner heeft de aanhouding gefilmd na de overval op het goudwisselkantoor aan de Haarlemse Schoterweg vanochtend. In de video is te zien hoe een klein leger agenten zich op de stoep voor de winkel verzamelt, en de verdachte onder schot houden terwijl ze hem manen de winkel uit te komen. "Naar buiten", roept één van de agenten. 

Foto:

"Op je knieën, omdraaien!", klinkt het zodra hij de deur van de winkel opent. De verdachte gehoorzaamt, waarna de betrokken agenten hem in de boeien slaan en hem in de politiebus zetten. 

De buurtbewoonster die de aanhouding filmde is overbuurvrouw Ezelda. "Hij was echt jong", zegt ze voor de camera van NH Nieuws over de overvaller. "Waarom hebben ze dat gedaan? Ik kan het echt niet begrijpen. Hij heeft z'n eigen leven kapotgemaakt." 

Buurvrouw over overval goudwisselkantoor: 'Was heel eng" - NH Nieuws

Eerder vanochtend liet de politie al weten een verdachte te hebben aangehouden. Er wordt rekening gehouden met de mogelijkheid dat er een tweede verdachte bij de overval betrokken was. Diegene zou zich volgens de Burgernet-melding verplaatsen op een zwarte motorscooter met een zogeheten regendeken en draagt zwarte kleding. Wie de verdachte ziet, wordt afgeraden hem zelf te benaderen, maar direct 112 te bellen. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]

Lees ook