Ga naar Content

Gewapende overval op goudwisselkantoor in Haarlem: een verdachte opgepakt

HAARLEM - Een goudwisselkantoor aan de Haarlemse Schoterweg is vanmorgen het doelwit geweest van een overval. De politie heeft een 18-jarige Amsterdammer opgepakt, maar houdt er rekening mee dat een tweede verdachte nog voortvluchtig is.  

Foto:

De gewapende verdachte drong rond 10.00 uur het pand binnen en bedreigde de enige in de winkel aanwezige medewerker. Of de verdachte dat deed met een vuur- of steekwapen, wil de politie nog niet kwijt. De medewerker bleef in ieder geval ongedeerd.

De overval werd snel bij de politie gemeld, die zich daarop met een klein legertje agenten rond de entree van de zaak verzamelde. Uiteindelijk slaagden ze erin de man naar buiten te praten.

'Op je knieën!'

Toen hij naar buiten kwam, sommeerden ze hem in de entree van de winkel op z'n knieën te gaan zitten en zich om te draaien. Vervolgens werd hij in de boeien geslagen en voor verhoor naar het bureau gebracht. 

Lees ook

Een overbuurvrouw heeft de politieinzet en de aanhouding van de verdachte gefilmd. De verdachte had op dat moment al buit gemaakt, maar slaagde er - volgende de politie mede dankzij de snelle melding - dus niet in om met die buit weg te komen. 

Zwarte scooter

Kort na de overval kreeg de politie signalen dat er een tweede verdachte bij de overval betrokken zou zijn geweest. Over de mogelijk tweede verdachte is alleen bekend dat die zich op een zwarte (motor)scooter zou verplaatsen. Wie iets heeft gezien of meer informatie heeft over de verdachten, wordt gevraagd die info met de politie te delen. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

De politie heeft de Paul Krugerstraat tussen de Schoterweg en de Generaal Cronjéstraat tijdelijk afgesloten om onderzoek te doen. 

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]