Ga naar Content

Strand IJburg morgen weer open met lifeguards en toezichthouders

AMSTERDAM - Het strand en het officiële zwemwater binnen de ballenlijn bij IJburg is met extra maatregelen veilig genoeg om weer te gebruiken, concludeert de gemeente. Het strand mag daarom vanaf morgen weer open. Burgemeester Femke Halsema sloot het strand gisteravond nadat twee mensen daar verdronken.

Foto: AT5

Meerdere instanties hebben vandaag onderzoek gedaan naar de veiligheid in het water, onder andere naar eventuele obstakels en de stroming. 

Lifeguards

Vanaf morgen zijn er lifeguards van de Amsterdamse reddingsbrigade en toezichthouders aanwezig om mensen te waarschuwen voor stromingen en koud water. Ze zullen badgasten wijzen op de veiligste zwemplek.

Het strand bij de waterlijn wordt afgezet met hekken om het duidelijk te markeren als zwemgebied. Ook komen er waarschuwingsborden en aanwijzingsborden.

Ballenlijn

Zwemmen buiten de eerste ballenlijn op 1,40 meter diepte is op eigen risico en wordt ook ontraden vanwege stromingen en koud water. Er komt een tweede ballenlijn op 60 centimeter diepte, zodat het voor kleine kinderen duidelijker is dat zij tot daar kunnen lopen.

Naar de ongevallen wordt nog onderzoek gedaan. "Als daaruit blijkt dat nieuwe maatregelen nodigzijn, worden die genomen", aldus de gemeente.

Lees ook

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.