Ga naar Content

Terugkijken: Stille tocht in Badhoevedorp voor doodgeschoten Bas

BADHOEVEDORP - Familie en vrienden van Bas van Wijk (24) liepen vanavond een stille tocht door Badhoevedorp. Op zaterdag 8 augustus werd Bas op een steiger bij een drukbezochte zwemplek aan de Nieuwe Meer in Amsterdam doodgeschoten. Vermoedelijk omdat hij wilde voorkomen dat een horloge van een vriend gestolen werd. Eerder vandaag werd duidelijk dat een verdachte bekend heeft op Bas geschoten te hebben. 

Foto: NH Nieuws

De tocht begon bij Bas z'n oude voetbalvereniging in Badhoevedorp. Vervolgens werden plekken aangedaan die belangrijk zijn geweest voor hem. Met de tocht liepen tientallen vrienden en familieleden mee. Langs de kant betuigden honderden mensen hun steun. Op veel plekken in het dorp hing de vlag halfstok. 

Burgemeesters Marianne Schuurmans van de gemeente Haarlemmermeer, Femke Halsema van Amsterdam en Jos Wienen van Haarlem liepen ook mee. 

NH Nieuws liep een deel van de toch mee. Bekijk hieronder het indrukwekkende eerbetoon aan Bas. 

Tientallen mensen liepen mee met de stille tocht voor Bas van Wijk - NH Nieuws

#allesisvoorbassie

Na de tocht brachten vrienden en familie hem een laatste groet brengen. "Ik heb T-shirts laten drukken met voorop 'onze held' en achterop de hashtag #allesisvoorbassie en ik heb rozen besteld", vertelde Belinda Kreugel, die de organisatie op zich heeft genomen, eerder aan NH Nieuws.  "Ik wil dat er vrijdag bij de kerk een gigantische berg rozen ligt."

Bij de kerk waar Bas ligt opgebaard, liggen tal van rozen. Tekst gaat verder na de foto 

Foto: NH Nieuws

Slachtofferhulp

Voor getuigen van de schietpartij organiseert de gemeente Amsterdam volgende week donderdag een bijeenkomst waar ze met elkaar kunnen praten over wat ze hebben meegemaakt. Politie en Slachtofferhulp zijn aanwezig om de getuigen te ondersteunen. Op de nog onbekende locatie in Amsterdam-West is plek voor maximaal honderd mensen.

Maandag opent de gemeente Amsterdam een speciaal telefoonnummer voor getuigen van het incident. Op het moment van de schietpartij was het druk met mensen die aan picknicken of aan het zonnen waren in het park.

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.