Ga naar Content

Café 't Mandje is al sinds maart dicht omdat afstand houden niet kan

AMSTERDAM - Sinds maart heeft niemand meer aan de bar gezeten van Café ‘t Mandje op de Zeedijk. Volgens eigenaar Diana van Laar is het onmogelijk om anderhalve meter afstand te houden en genoeg omzet te draaien. “Ik ben bang dat we nog een jaar dicht moeten blijven.”

Foto: NH Nieuws

Ondanks de versoepeling van de regels voor de horeca, kan Café 't Mandje nog steeds niet open. Het café is simpelweg te klein. "Je zou misschien acht mensen kwijt kunnen, maar die moeten plat tegen de muur blijven staan en kunnen niet naar de wc. Het gaat gewoon niet'', vertelt eigenaar Diana van Laar. 

Diana maakt zich zorgen: ''Mijn omzet is nu nul, en dat zal nog wel een jaar duren. En ik ben niet de enige. Alle kleine horeca-ondernemers en clubs kunnen geen kant op.''

Tekst gaat verder onder de video. 

Mandje - NH Nieuws

Café 't Mandje staat bekend als het eerste homovriendelijke café van Amsterdam en Diana wil heel graag het 100-jarig bestaan nog kunnen vieren. Daarvoor hoopt ze op structurele maatregelen voor haar café en voor ondernemingen die ondanks de versoepeling niet open kunnen: “Ik hoop echt op een plan om kleine horeca en clubs die totaal geen inkomsten hebben, minstens een jaar of anderhalf veilig te houden. Anders weet ik gewoon niet wat we moeten doen.” 

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.