Ga naar Content

Kermis Zaandam gaat door met extra veiligheidsmaatregelen, mondkapjesplicht voor bepaalde attracties

ZAANDAM - De kermis op de Bucht in Zaandam gaat door, maar wel met extra veiligheidsmaatregelen waardoor de anderhalve meter kan worden gehandhaafd. De prikkelarme kermis wordt wel afgelast.

Foto: Andre Winter

De kermisattracties staan dit jaar verder uit elkaar, er zijn bij sommige kermisattracties mondkapjes verplicht en er gelden verplichte looproutes. Ook het aantal bezoekers wordt goed gemonitord, meldt de gemeente.

Ook komen er bij de ingangen matrixborden te staan, die aangeven aan hoe druk het op dat moment is. Als het te druk wordt, kan besloten worden om de kermis (tijdelijk) te sluiten. Daarnaast wijzen gastheren en –vrouwen bezoekers op de regels en de gemeente zet extra handhavers in. 

Dringende oproep

Locoburgemeester Hans Krieger: "Medewerking van de exploitanten en de bezoekers is cruciaal deze anderhalvemeter-kermis. Namens het college doe ik een dringende oproep aan alle kermisliefhebbers om voldoende afstand te houden en rekening te houden met elkaar."

Er is dit jaar geen prikkelarme kermis. Tijdens de prikkelarme editie stonden de geluidsinstallaties uit en werden de lichten gedempt: zo konden bezoekers die gevoelig zijn voor prikkels ook genieten van de kermisattracties.

"Gezien de kwetsbare doelgroep kan de prikkelarme kermis helaas dit jaar niet doorgaan", schrijft de gemeente. Zaanstad wil geen onnodig risico nemen als het gaat om de veiligheid en de gezondheid van deze bezoekers.

Ook de botsauto's zijn dit jaar niet aanwezig. De woordvoerder van de gemeente laat weten dat de verschillende partijen de anderhalf meter afstand bij deze attractie moeilijker vinden om te handhaven. 

De kermis start op vrijdag 4 september en duurt tot en met zondag 13 september. Of de kermis in Assendelft doorgaat is nog de vraag, daarover zijn de verschillende partijen nog in overleg. 

Lees ook

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.