Ga naar Content

AZ-trainer Slot ziet wekelijks spelers uitvallen met lichte blessures: "Je ziet het overal gebeuren"

WIJDEWORMER - AZ zit middenin de voorbereiding en deze week is aantal trainingen en de duur van de trainingen afgenomen. Zo krijgen de spieren iets meer rust en kunnen de Alkmaarders uitgeruster toewerken naar de oefenwedstrijd van zaterdag tegen AS Monaco. "Ik hoop op het houden van de nul."

Arne Slot over blessures, AS Monaco en Victoria Plzeň - NH Nieuws

Normaal trainen de mannen van Arne Slot om 11.00 uur, maar door de tropische temperaturen beginnen de Alkmaarders deze week om 09.30 uur. "Dat scheelt een paar graden en we kunnen nu gewoon een goede training afwerken."

Blessures

De Alkmaarse oefenmeester merkt deze voorbereiding de gevolgen van de coronaperiode. Vier maanden lang lag de intensiteit veel lager en konden de spelers geen duels aangaan. Nu dat wel weer kan vallen veel spelers uit met lichte blessures. "Je ziet helaas overal links rechts spelers uitvallen. De kunst is om te zorgen dat ze er te niet lang uitliggen." Zo verliet Fredrik Midtsjo donderdag de training met wat pijntjes. Wel is de verwachting dat Calvin Stengs deze week weer gedeeltelijk met de groep kan meetrainen.

"Één van de belangrijkste dingen richting de kwalificatie van de Champions League is om achterin de nul te houden"

az-trainer Arne Slot

De nul houden

Deze zaterdag speelt AZ tegen AS Monaco. Dat is een belangrijk meetmoment voor de Alkmaarders. Slot legt tegen de Monegasken het accent op de verdediging, omdat dat de basis was van het succes van vorig seizoen. "Één van de belangrijkste dingen richting de kwalificatie van de Champions League is om achterin de nul te houden en dat is ons tot op heden deze voorbereiding nog niet gelukt."

AZ - AS Monaco begint zaterdag om 18.00 uur en de reacties en samenvatting verschijnen na afloop op deze site en sociale kanalen van NH Sport.  

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]