Ga naar Content

Zaanse kinderen winnen jaar gratis sporten: "Twijfel tussen karate en handbal"

ZAANSTAD - Een jaar lang gratis sporten: dat is de prijs die enkele gelukkige winnaars mochten ontvangen tijdens de loterij bij de afsluiting van de Zaanse Zomer Experience.
Kinderen uit vijf armere wijken van Zaanstad krijgen gratis sportieve en culturele activiteiten aangeboden. “Ik ben echt heel blij met mijn prijs”, laat de 10-jarige Bjorn weten aan NH Nieuws.

Foto: NH Nieuws

Hij gaat de prijs op zijn kamer zetten en natuurlijk sporten. Hij twijfelt nog of hij gaat handballen of op karateles gaat. “Van handbal zijn wedstrijden en de sport die ik normaal doe, zijn ook in het weekend.” Bjorn krijgt het dus nog druk.

Een ander meisje is ondertussen verslingerd aan het draaien in een enorm rad. “Het is in het begin heel erg moeilijk, maar ik kan al ronddraaien.”

2000 kinderen

Organisator Mirjam Preusterink en wethouder Songül Mutluer kijken terug op een geslaagd evenement. “Er deden ruim 2000 kinderen mee", zegt Preusterink. “Daarbij hebben ook 45 organisaties meegedaan.

Het evenement is in het leven geroepen omdat door Corona een hoop reguliere activiteiten voor kinderen met een krap budget wegvielen. Maar de experience is voor iedereen. "We hebben gezegd: we ons focussen op een vijftal wijken waar kinderen in armoede leven, maar iedereen die zich aanmeldt, kan meedoen”.

Kinderen winnen een jaar lang gratis sporten - NH Nieuws

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.