Ga naar Content

Amsterdamse Roy ruimt dagelijks de troep op die de gemeente laat liggen

AMSTERDAM - Roy Carter woont al 22 jaar in Amsterdam-Slotervaart en ziet de bergen troep op straat elk jaar groter worden. Omdat de gemeente het laat afweten, heeft hij zelf de knijpstok maar opgepakt. 

De parkeerplaatsen bij Roy voor de deur zijn 's nachts een populaire hangplek. Elke ochtend liggen er plastic flessen, hamburgerbakjes, wietzakjes en gebruikte lachgasballonnen.

Om ervoor te zorgen dat de mensen hun afval rond de parkeerplek daadwerkelijk weggooien, heeft Roy samen met zijn buurvrouw een bord gemaakt, waarop staat dat mensen hun troep moeten weggooien. "Die willen we hier hangen, met een grote bak eronder. Prima dat je hier komt, niets aan de hand, maar ruim wel op." De bewoners zijn namelijk goed klaar met de zooi.

Niet alleen zeuren

Maar met alleen zeuren kom je niet ver, en dus besloot Roy vijf jaar geleden het heft in eigen handen te nemen. Elke ochtend doet hij een rondje door de buurt met knijpstok en vuilniszak om de troep van anderen op te ruimen. 

Toch hoopt hij dat mensen ook zelf hun verantwoordelijkheid nemen: "Het is een prachtstad met mooie mensen. We zijn Amsterdammers, we houden van deze stad. Laten we dan met z'n allen ons steentje bijdragen. Probeer je eigen voordeur schoon te houden. Als we dat allemaal doen, is het zo gefixt!"

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]