Start van hoofdcontent

HOORN

nl

Herbeleef hier de 'reis' van Edwin ter Velde en zijn boot van afvalplastic

12 augustus 2020, 19.00 uur · Aangepast 12 augustus 2020, 21.16 uur · Door Redactie

HOORN - Vanaf het moment dat Edwin ter Velde besloot om een champignonbakje niet weg te gooien maar te zien en te gebruiken als grondstof, zijn hij en zijn vrouw Liesbeth op reis. Op reis naar een circulaire economie, op reis naar Antarctica met een zelfgemaakte wagen van afvalplastic, en nu op reis met een VOC-werkboot van afvalplastic van Hoorn naar Amsterdam. 

Edwin is samen met zijn vrouw en veel hulp van onder meer vrijwilligers bijna een jaar lang bezig geweest met de bouw van de boot. Niets weerhield hem van het maken van deze boot, zelf de coronacrisis hield hem niet tegen. 

Dinsdag was het moment dan daar. De boot met daarin een lading van duurzame producten vertrok vanuit de haven van Hoorn, op weg naar Amsterdam. Gekscherend zei Edwin: "Als de boot het niet haalt, dan heb ik alsnog een goed verhaal."

De boot heeft het gehaald, en het verhaal is nog altijd goed. Bij het Scheepvaartmuseum leverde hij de duurzame vracht af en op 't IJ kreeg hij van het schip de Halve Maen een nieuwe lading plastic. Voor zijn nieuwe 'reis': de bouw van een speelschip van afvalplastic. 

Maar toch nog benieuwd hoe de reis van werktekening tot VOC-werkboot is verlopen? Kijk dan hierboven naar een special over de bouw en de vaartocht van het kleine scheepje. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]