Ga naar Content

Corona in Noord-Holland Noord: nog geen enorme stijging

ZWAAG/ALKMAAR - Juni en juli waren drukke maanden voor de teststraat in Zwaag en in Alkmaar. Maar liefst 19.577 mensen lieten zich in die maanden testen op Covid-19. Daarvan testten in totaal 107 mensen positief op het coronavirus. Opvallend is dat veel jongvolwassenen de test hebben gedaan. 

Foto: GGD Hollands Noorden

Vooral twintigers en dertigers kwamen langs voor een test. 48% van de geteste personen bij deze teststraten was jonger dan veertig jaar. 

Jongeren testen dan ook vaker positief dan ouderen. Maar liefst 62% van de postief geteste personen in deze twee teststraten is jonger dan veertig jaar. Daarvan bestaat het grootste deel uit twintigers. 37% van de positief geteste mensen in deze twee teststraten is tussen de 20 en 29 jaar oud. 

Daarnaast kwamen vrouwen iets vaker langs voor een test dan mannen. Van de bijna 20.000 geteste personen waren in ieder geval 11.375 personen vrouw. 

Foto: GGD Hollands Noorden

Vergelijkbare trend 

Al met al loopt het aantal besmettingen nog niet zo op in Noord-Holland Noord. "De hoeveelheid besmettingen die we per dag zien, blijft ongeveer hetzelfde", vertelt woordvoerder Harry Katstra van de GGD Hollands Noorden. 

Dit blijkt ook uit de nieuwe cijfers. Van 29 juli tot en met 11 augustus zijn er in totaal 61 besmettingen gemeld. Vier daarvan komen uit de regio Noordkop en 28 uit de regio Alkmaar. 

In West-Friesland testten in deze periode 29 mensen positief. 19 van hen komen uit de gemeente Hoorn. Daarnaast komen er vijf uit de gemeente Medemblik en drie uit de gemeente Koggenland. De overige twee gevallen komen uit de gemeente Enkhuizen. 

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.

Lees ook