Ga naar Content

Ruim 5.000 euro 'corona-subsidie' voor Rijper poppodium

DE RIJP - Cultuurhuis De Groene Zwaan in De Rijp krijgt 5.296 euro subsidie voor het coronaproof maken van het poppodium. Samen met nog 12 andere muziekpodia ontvangt De Groene Zwaan het geld zodat zij maatregelen kunnen treffen om hun publiek op een veilige, maar ook rendabele manier te kunnen ontvangen.

Foto: De Groene Zwaan

"De Groene Zwaan is heel blij met de toekenning vanuit het fonds", vertelt voorzitter Peter van Hoogstraten. "Wij kunnen hiermee een mobiel geluid- en lichtsysteem aanschaffen, waarmee wij het komende jaar rendabel voorstellingen en concerten op locatie (binnen en buiten) kunnen organiseren, met inachtneming van de coronarestricties."

Met een relatief bescheiden bedrag helpt Kickstart Cultuurfonds het podium weer een heel eind op weg. "Zonder dit mobiele systeem is dat niet mogelijk. Nu is er weer perspectief en hopen we veel bezoekers mooie middagen en avonden te kunnen aanbieden."

De Groene Zwaan is een klein podium in een voormalige Lutherse kerk, en heeft vanwege de anderhalvemeter-samenleving de capaciteit van haar zaal met 70% zien teruglopen naar slechts 34 plaatsen. Het pand is een monument dat niet kan worden aangepast.

In totaal heeft het Kickstart Cultuurfonds 367.000 euro in de aanvraagronde voor 'muziekpodia' verdeeld. Het is de tweede in een reeks van twaalf aanvraagrondes. Ook de stichting Noorderkerkconcerten in Amsterdam krijgt een bijdrage, van ruim 9.000 euro.

Kickstart Cultuurfonds

Het tijdelijke Kickstart Cultuurfonds is een initiatief van de BankGiro Loterij, VSBfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en de VandenEnde Foundation, in samenwerking met diverse andere private fondsen en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. In totaal hebben zij 16 miljoen euro bijeengebracht voor podia in de anderhalvemeter-samenleving.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]