Ga naar Content

Acht garageboxen verwoest bij grote brand in Zaandam: twee verdachten gezocht

ZAANDAM - Ten minste acht garageboxen aan de Ringweg in Zaandam zijn vanavond door een grote brand met de grond gelijk gemaakt. De politie houdt rekening met brandstichting, want getuigen hebben verklaard dat rond het moment van de brand twee verdachten bij het pand zijn weggereden. 

Foto: Edwin Velthuis

Er is nog niemand aangehouden, aldus een woordvoerder van de politie. Een signalement van de verdachten is niet beschikbaar.

Zo'n tweederde van de garageboxen is door de brand verwoest, laat een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland aan NH Nieuws weten. "Inmiddels is het sein brand meester gegeven." 

'Explosies gehoord'

Bij de uitslaande brand kwamen dikke zwarte rookwolken vrij, maar waardoor die veroorzaakt werden is niet bekend. Mogelijk door brandend rubber, want op onderstaande foto's is te zien dat in ieder geval één van de garageboxen een auto stond. 

Omwonenden laten weten dat ze explosies hebben gehoord, wat mogelijk duidt op de aanwezigheid van gasflessen, maar dat kan de Veiligheidsregio nog niet bevestigen. Asbest is voor zover bekend niet vrijgekomen.  

Volgens de woordvoerder zijn er geen gewonden gevallen. De brand woedde 'op geruime afstand van woningen', meldde de Veiligheidsregio eerder op de avond op Twitter. 

De hoge temperatuur maakte de bluswerkzaamheden voor de brandweerlieden extra zwaar. "Vanwege de hitte hebben we net als afgelopen weekend bij de brand in Purmerend koelstoelen moeten gebruiken", aldus de woordvoerder. Met koelstoelen kunnen brandweermannen zichzelf koel houden. 

Foto: Inter Visual Studio / Haico Kats
Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.