Ga naar Content

Tevreden AZ-trainer Slot over tegenstander Victoria Plzeň: "Fysiek heel sterke ploeg"

WIJDEWORMER - Vooraf hoopte AZ-trainer Arne Slot op een thuiswedstrijd in de tweede voorronde van de Champions League. En dat kwam uit, want de Alkmaarders nemen het eind augustus in eigen huis op tegen Victoria Plzeň. "Ze scoren veel uit standaard situaties en krijgen weinig tegengoals."

Arne Slot over Victoria Plzeň: "Grootste voordeel dat we thuis mogen spelen." - NH Nieuws

"Vooraf hoop je vooral dat je een thuiswedstrijd speelt", vertelt Arne Slot voor de camera van NH Sport op het trainingscomplex in Wijdewormer. "Gezien de onderlinge ontmoeting maar over één wedstrijd gaat. Dat zou dus je echt wel als een voordeel kunnen uitleggen."

Victoria Plzeň is de nummer twee van afgelopen seizoen. De Tsjechen eindigde achter kampioen Slavia Praag en staan op de 47e plek van de UEFA Coëfficiëntenlijst. AZ staat een stuk lager, namelijk 83e. "Als je jarenlang dezelfde teams hebt, dan kan je er wat over zeggen. Voor de korte termijn zegt me dit niet zoveel, maar ze zijn wel een ploeg die al jarenlang meedoen voor de Europese groepsfases."

"Vooraf hoop je vooral dat je een thuiswedstrijd speelt"

AZ-trainer Arne Slot

De bekendste speler bij de Tsjechische ploeg is Ondrej Mihalik. De aanvaller stond tot aan deze zomer nog onder contract bij AZ, maar staat nu op de loonlijst bij Victoria Plzeň. Verder heeft Arne Slot nog even snel wat beelden van deze tegenstander bekeken. "Ik zag uit de beelden dat Victoria Plzeň een fysiek heel sterke ploeg is."

De wedstrijd AZ - Victoria Plzeň vindt plaats op 25 of 26 augustus in Alkmaar.

Bekijk de video voor de volledige reactie van Arne Slot op de loting.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]