Amstelland

Ooggetuige Gerry diep onder de indruk na dodelijke schietpartij bij Nieuwe Meer

10 augustus 2020, 16.00 uur · Aangepast 10 augustus 2020, 18.16 uur · Door Jasper Leegwater

AMSTERDAM - Gerry Holland uit Nieuw-Vennep was afgelopen zaterdag van de zon aan het genieten op een boot bij recreatieplas Nieuwe Meer. Na drie harde, doffe klappen werd voor hem duidelijk dat er geschoten werd. "Wij waren er tweehonderd meter vandaan. We waren er heel dichtbij, het is niet uit te leggen."

"Op een gegeven moment horen we drie klappen. Vuurwerk misschien bommetjes of zo. We hoorden mensen gillen, rennen", vertelt hij. Even later hadden Gerry en zijn vrienden door dat er iemand werd beschoten. Daarop sprong een kennis van Gerry het water in om reanimatie te verrichten.

"Hij was echt de enige die kon reanimeren. Hij had zoiets van: 'ik voel me verplicht, ik ga hem reanimeren'."

In verschillende Facebookgroepen en op de pagina van de doodgeschoten Badhoevedorper zijn honderden steunbetuigingen geschreven om familie en vrienden een hart onder de riem te steken. Gerry is twee dagen na het voorval nog behoorlijk aangeslagen. "Mensen zitten gewoon lekker te chillen op het strandje. Dan komt er toch iemand aan die een horloge wil roven en dan word je neergeschoten. Ik ben nog steeds een beetje in shock."

Demonstratie

Ondertussen wordt door het YouTube-kanaal MoetJeHorenTV een demonstratie voorbereid, naar aanleiding van de schietpartij van zaterdag. De aanvraag is nu in behandeling bij de gemeente Amsterdam.

💬 Wil je iets kwijt?