Ga naar Content

Politie zet onderwaterzoekteam in bij onderzoek naar dode (26) in sloot Nibbixwoud

NIBBIXWOUD - De politie zoekt vanmiddag met een ondewaterzoekteam naar aanwijzingen in het onderzoek naar de dood van een 26-jarige man uit Hoorn, wiens lichaam en zijn scootmobiel zaterdagochtend in een sloot werd gevonden bij Nibbixwoud.

Onderwateronderzoek politie bij Nibbixwoud - NH Nieuws

Er werd in de eerste instantie gereageerd op een melding van een te water geraakte scootmobiel, waarna bleek dat de man eronder lag. Het lichaam werd gevonden in het water naast het fietspad Over de Leek.

De man is eerder die nacht gezien in Wognum, aan de Sportlaan. Ook is hij rond middernacht gezien in het uitgaanscentrum van Hoorn, op zijn scootmobiel. 

"Het plaatje is nog niet rond"

De politie is nadrukkelijk op zoek naar getuigen die de man mogelijk ergens in de avond gezien hebben. "We willen het plaatje graag rond krijgen, omdat we nu nog geen duidelijk beeld hebben van wat er precies gebeurd is", vertelt politiewoordvoerder Erwin Sintenie.

Tekst gaat verder onder de foto.

Ondewaterzoekteam politie in actie na vondst dode man Nibbixwoud - Foto: NH Nieuws / Maarten Edelenbosch

Een misdrijf wordt niet uitgesloten, maar datzelfde geldt ook voor bijvoorbeeld een ongeval. Ook wordt er niet gezocht naar specifieke spullen of aanwijzingen. "We houden met alle scenario's rekening. We weten dat hij een aantal bezittingen niet bij zich had, waarvan we verwachten dat hij die wel bij zich had. Dat zouden we kunnen vinden. En uiteraard andere dingen die met het incident te maken kunnen hebben hopen we boven water te houden."We houden met alle scenario's rekening. We weten dat hij een aantal bezittingen niet bij zich had, waarvan we verwachten dat hij die wel bij zich had. Dat zouden we kunnen vinden. En uiteraard andere dingen die met het incident te maken kunnen hebben hopen we boven water te houden."

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]

Lees ook