Ga naar Content

Jong AZ maakt zeldzame comeback en verslaat Jong Ajax

AMSTERDAM - Jong AZ heeft zaterdag Jong Ajax verslagen in een oefenduel. De ploeg van trainers Michel Vonk en Kenneth Goudmijn keek eerst tegen een 2-0 achterstand aan, maar zorgde in de slotfase van de wedstrijd voor een knappe ommekeer en won zodoende met 2-3. 

Foto: Pro Shots / Thomas Bakker
Een kwartier voor het einde van het duel zag het er niet naar uit dat het zo zou aflopen. Sontje Hansen had Jong Ajax namelijk met twee treffers op een riante 2-0 voorsprong gezet. Na een half uur spelen noteerde hij zijn eerste doelpunt, waarna hij kort na rust via een penalty de marge verdubbelde.

Comeback

Ajax leek de zege binnen te hebben, maar daar dachten de Alkmaarders anders over. Iman Griffith maakte de aansluitingstreffer, waarna Fedde De Jong zijn ploeg twee minuten voor het einde van de wedstrijd op gelijke hoogte zette met de provinciegenoot. Emir Biberoglu maakte er twee minuten voor het einde van de wedstrijd zelfs nog 2-3 van, waardoor de comeback helemaal compleet was.

Komende woensdag oefent Jong Ajax opnieuw. Jong FC Utrecht komt dan op bezoek. Drie dagen later komt Jong AZ weer in actie en ook zij spelen dan tegen de Utrechtse beloften.
Opstelling Jong Ajax: Kotarski; v/d Sloot (van Gelderen/46), Kasanwirjo, Musampa (Regeer/46), Douglas; Taylor, Mendez, Llansana; Dde Waal (Ünüvar/46), Hansen, Giovanni (Q. Timber/22)
Opstelling Jong AZ: Reus; Lathouwers (Gemmel/46), Jacobs (Berkhout/46), Velthuis (Regeling/46), v/d Wacht (Dirks/41); Franken (de Jong/46), Sedláček (Taabouni/46, Sedláček/67), Buurmeester (Biberoglu/46); Baars (Griffith/29, Allouch/78), Margaret (Barasi/46) Allouch (Wendt/46)

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]