Ga naar Content

Náár het strand van Zandvoort was het vroeg druk; op het strand 'goed te doen'

ZANDVOORT - Al vroeg kwamen volle treinen met strandgangers aan op Zandvoort en op de wegen naar de kust stond het al snel vast. Jan Paap van strandtent Strand 21 zag tot zijn verbazing dat het om half acht al 'verschrikkelijk druk' was. "Heel hectisch, dat had ik niet verwacht na de persconferentie van Mark Rutte." 

Bianca op het strand in Zandvoort - Foto: NH Nieuws/Floris van der Woude

Hij was erdoor verrast en zal de komende dagen meer personeel in de vroege ochtend inzetten. Volgens Paap heeft de gemeente er goed aan gedaan op een gegeven moment de wegen naar Zandvoort af te sluiten. Want daardoor bleef het na de ochtendspits op en rond het strand goed te doen met de drukte. "Het is een mooie dag", zegt hij. "Zo pakken we iedere dag weer wat omzet mee. Laten we hopen dat iedereen zich aan de corona-regels houdt. De angst is toch dat Den Haag de stranden dicht gaan gooien."

Zwaaien naar iedereen

NH Nieuws treft de Haarlemse Bianca op het strand die, net als andere zonaanbidders, aangeeft dat het op het strand goed te doen is. De mensen liggen niet op elkaars lip. Maar de op de weg was het wel druk. "In het centrum van Haarlem stond het vanochtend al vast. Ikzelf heb daar geen last van. Ik heb een scootertje en zwaai naar iedereen."

Een Zandvoortse op de boulevard geeft aan het te druk te vinden op het strand. De mensen houden redelijk afstand volgens haar, maar het blijft tricky met dat coronavirus. "Het is moeilijk met kinderen en jongelui. Dat blijft een beetje problematisch."

Kijk hieronder een video vanaf het strand vandaag. Tekst gaat verder onder de video:

Drukte tijdens hete dag op het strand van Zandvoort - NH Nieuws

Ernst Brokmeijer van de Zandvoortse Reddingsbrigade geeft aan dat het vandaag ondanks de drukte 'goed te doen was.' "De afgelopen week was er veel stroming en veel wind en waren er zwemmers in problemen, maar vandaag was het laag water. We hebben nu ook minder last van muien. Het water is heerlijk warm en er staat een klein briesje. Hele gezinnen komen hierheen en ik denk dat ze lang zullen blijven."

Flauwvallen

Hij heeft wel een aantal tips een waarschuwingen om je goed voor te bereiden op een stranddag met zulke hoge temperaturen - en die komen er de komende dagen aan! Uiteraard goed blijven drinken en insmeren, maar ook eten is heel belangrijk. "Je lichaam verbrandt op zulke dagen veel energie. Aan het eind van de dag hebben we veel te maken met mensen die flauwvallen. Als je dan vraagt: wanneer heb je voor het laatst gegeten? Dan antwoorden ze: vanochtend, een crackertje met kaas."

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]