IJmond

Warmte in de IJmond: extra parkeerplaatsen en schaduwdoeken voor de honden

7 augustus 2020, 17.01 uur · Door Redactie

Whatsapp

IJMOND - De parkeerplaats bij het strand in Wijk aan Zee liep al snel vol, daarom is de dorpsweide opengesteld om te parkeren. Vrijwilligers zorgen ervoor dat iedere auto de juiste plaats komt te staan, dat is een heel warm klusje. De honden het Doggydaypark in Uitgeest hebben het vandaag ook warm. Ze kunnen verkoeling opzoeken in de schaduw en in het zand. "Op deze manier is het niet te warm voor de honden."

200807_VELSEN_doggypark - NH Nieuws

Ondanks de warmte gaat het goed met de honden in de dagopvang."Honden verliezen hun warmte doormiddel van hun pootjes en hun buik. Dus die kunnen ze goed nat maken hier en ze kunnen in het natte en koude zand liggen", aldus een medewerker. Ook zij vindt dit weer geen enkel probleem: "Met mij gaat het prima, ik teken voor dit weer."

200807_VELSEN_parkeren - NH Nieuws

De toestroom van auto's in Wijk aan Zee moest sneller worden verwerkt vanwege de drukte. Strandgangers kunnen daarom ook parkeren op de dorpsweide. Vrijwilligers helpen de auto's aan de juiste plek: "Het is wel aardig warm, vooral op deze dagen zo met 30 graden."

"Ik moet nog door tot de auto's niet meer komen, dus ik denk dat het wel een latertje wordt."

Drukte

Eerder vandaag werd de Noordpier in Velsen-Noord afgesloten voor auto's. De gemeente raadde toen aan naar de stranden van IJmuiden te gaan, maar wel het liefst op de fiets.

💬 Wil je niets missen uit de IJmond?

Whatsapp