Ga naar Content

Libanezen herdenken slachtoffers explosie Beiroet in Vondelpark

AMSTERDAM - Tientallen Libanese expats en Amsterdammers herdachten vandaag in het Vondelpark de slachtoffers van de enorme explosie in Beiroet, afgelopen dinsdag. Verdriet en ongeloof overheerst.

200809_WAKE_BEIROETv2 - NH Nieuws

Door de explosie  zijn in Libanon tientallen mensen overleden, duizenden raakten gewond en ontelbaar veel woningen liggen in puin.

"Als je het met Amsterdam vergelijkt dan zou het gaan om de buurt van de Pijp of geheel Oud-West die ineens ontploft," zegt één van de organisatoren.

Voor mensen als Tracy Saad, mede-organisator van deze wake, komt het heel dichtbij. "Mijn woning is totaal vernield. Mijn tante is gewond geraakt. Bij één van mijn beste vrienden in Beiroet is zijn hele woning tot stof vergaan.", vertelt ze.

"Nu blijkt er ook het lichaam van een 13-jarig jongetje te zijn gevonden. Waarom moest dit gebeuren? Hoe kon dit zo plaatsvinden?"

Inzamelingsactie

Maar het blijft volgens Tracy zeker niet alleen bij een wake. Ze is al druk bezig met een inzamelingsactie om mensen in Beiroet te helpen. Zo kunnen mensen ook tijdens de wake een tas met spullen achterlaten.

"We hebben inmiddels al zestig tassen met spullen ontvangen die we gaan toesturen, maar we hebben natuurlijk veel meer nodig dan dat. Gelukkig heeft ook het Rode Kruis nu een gironummer geopend om mensen in Beiroet te helpen."

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.