Ga naar Content

Warm, warmer, warmst: ook 't Gooi geniet van tropische vrijdag

WEESP - Lekker zonnen met een koud drankje en af en toe een frisse duik nemen: dat is eigenlijk het enige wat je vandaag wil doen. Het is tropisch warm en daar geniet ook 't Gooi vandaag flink van. 

Foto: NH Nieuws/Rachel Morssink

Op welke strandje je ook komt, overal is het druk: het strand van Muiderberg, de veldjes langs de Loosdrechtse Plassen. Veel mensen genieten van een dag zonnen en zwemmen. Vanmorgen was het al vroeg dringen voor een plekje op veel strandjes. 

Wie slimmer is zoekt een, wat zeldzamer, rustig plekje. Weespers Sofia en Joanny hebben het daarom goed bekeken. Ze hebben hun handdoeken neergelegd op schans de Nieuwe Agtkant aan de Vecht en zijn daar bijna de enigen. Ze hebben dan ook alle ruimte om lekker te zwemmen. "We hopen dat er meer mensen hier heen komen. Kom gewoon lekker", zeggen ze enthousiast. 

Tekst gaat verder onder de video.

Een koele plons in de Vecht bij Weesp - NH Nieuws

De hitte brengt niet alleen maar pret met zich mee. Het betekent ook hard werken voor Ton Nelis van de gemeente Weesp. De stad aan de Vecht heeft veel bruggen, die door de hitte veel moeilijker open en sluiten. Dat komt door dat de metalen delen door de hitte uitzetten. 

Met een grote trekker en een watertank rijdt Ton alle bruggen van Weesp af om ze de hele dag koel te houden. "Als de zon er op staat, wordt de brug snel al 55 graden. Als we hem koelen, blijft hij 20 graden. Dat scheelt heel veel gedoe", vertelt Ton. 

Hoewel Ton met zijn watertank de brug af en toe even bezet houdt, heeft dat ook voordelen: wandelaars en fietsers koelen maar al te graag hun voeten even af onder de plens water. 

Ton houdt de bruggen van Weesp koel - NH Nieuws

Ook in Muiderberg waren strandgangers te vinden. "Het is mooier dan Bergen aan Zee", aldus  Evert Karregat die daar vorige week heen wilde. "Het is hier ook rustieker door de bomen en kleinschaliger. Ik kan het iedereen aanraden. Nou ja als iedereen hier komt, wordt het te druk", grapt hij.

Naar het strand in Muiderberg - NH Nieuws

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]