Ga naar Content

Poolse justitie onderzoekt crash Groenewegen en Jakobsen

KATOWICE - De Poolse justitie doet onderzoek naar de crash tijdens de eerste etappe in de Ronde van Polen, waarbij de Nederlandse wielrenner Fabio Jakobsen zwaargewond raakte. De sprinter werd klemgereden door Dylan Groenewegen en vloog vlak voor de finish door de hekken. De officier van justitie in Katowice heeft volgens het Poolse persbureau PAP inmiddels drie getuigen verhoord, onder wie een vertegenwoordiger van de organisatie.

Foto: Pro Shots / imago

Jakobsen onderging in de nacht van woensdag op donderdag een vijf uur durende operatie aan zijn gezicht. De 23-jarige sprinter uit Heukelum ligt op de intensive care en zijn toestand is stabiel. Vrijdag werd hij uit zijn kunstmatige coma gehaald, meldt de organisatie van de Poolse etappekoers op Twitter. Hij maakt het naar omstandigheden goed. 

Lefevere

Groenewegen kwam ook ten val en hield daar een gebroken sleutelbeen aan over. Hij werd gediskwalificeerd. Patrick Lefevere, de ploegleider van Deceuninck - Quick-Step, dreigt juridische stappen te zetten tegen de Nederlandse sprinter. "Deze man moet de gevangenis in", schreef Lefevere kort na de crash op Twitter. De Poolse justitie heeft bewijsmateriaal verzameld en onderzoekt of Groenewegen kan worden aangeklaagd.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]