Ga naar Content

Elke week eredivisie-duel vrouwen live op tv

ZEIST - Met ingang van het komend seizoen is er elke week op zondagmiddag een wedstrijd uit de vrouwen eredivisie rechtstreeks op televisie te zien. De primeur is 6 september bij Ajax - FC Twente. Dat heeft de KNVB bekend gemaakt.

Foto: Pro Shots/Remko Kool

De voetbalsters van vv Alkmaar openen de competitie dezelfde zondag in Eindhoven tegen PSV, dat het niet afgemaakte seizoen '19/'20 als nummer één afsloot. De aftrap is om 12.15 uur. De tweede speeldag, vrijdag 11 september, staat vv Alkmaar - Ajax op het programma.  

Drie van de vier vrouwenwedstrijden staan op de vrijdagavond geprogrammeerd; de vierde is op zondagmiddag en zal live te zien zijn bij FOX Sports. De NOS zendt wekelijks een samenvatting van dit duel uit. Ook de vrijdagwedstrijden zijn online in samenvatting te bekijken.

Wil je het complete speelschema bekijken, check de site van de KNVB.

Acht teams

De eredivisie bestaat komend seizoen uit acht teams: ADO Den Haag, Ajax, vv Alkmaar, Excelsior, sc Heerenveen, PEC Zwolle, PSV en FC Twente. De opzet van de competitie is niet gewijzigd: na afloop van de anderhalve competitie – achttien speelrondes – nemen de bovenste vier en de onderste vier teams het in de play-offs tegen elkaar op.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]