Ga naar Content

Kantoor van advocaat Jan-Hein Kuijpers beschoten in Amsterdamse centrum

AMSTERDAM - Een advocatenkantoor is vanochtend of vannacht beschoten in de Falckstraat, in het centrum van Amsterdam. Het gaat om het kantoor van Kuijpers & Nillesen Advocaten.

Kantoor van advocaat Jan-Hein Kuijpers beschoten - Foto: Frederieke Weel/NH Nieuws

De politie heeft een deel van de straat afgezet en doet onderzoek. Ook de Forensische Opsporing is aanwezig. Buurtbewoners die bij hun auto willen, werden weggestuurd. Rond 10.15 werden de linten weggehaald en konden mensen weer de straat in. 

Op foto's van het pand is een gat in het raam te zien. Een woordvoerder van de politie bevestigt dat er een kogelinslag is aangetroffen. Later vanochtend wordt er meer informatie gegeven. 

Een buurtbewoner zegt dat hij tussen 4.00 en 6.00 uur wakker werd van een of meerdere schoten. Andere buurtbewoners zeggen tegen een verslaggever van NH Nieuws ter plaatse dat ze niks hebben gehoord vannacht. 

De recherche gaat na onderzoek ervan uit dat het kantoorpand tussen 3.00 en 3.30 is beschoten. 

Jan-Hein Kuijpers

Bij het kantoor werkt onder meer advocaat Jan-Hein Kuijpers. Hij was onder andere twee jaar de advocaat van Willem Holleeder tijdens het passageproces.

Daarnaast verdedigde hij een van de verdachten van de verijdelde bevrijdingspoging met een helikopter van Benaouf A.  

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.