Zaanstreek-Waterland

Kermis Oostzaan gaat door, maar horeca loopt op z'n tenen

6 augustus 2020, 18.00 uur · Aangepast 6 augustus 2020, 21.51 uur · Door Redactie

OOSTZAAN - Het is de eerste kermis van de Zaanstreek en enkele kermisfanaten staan al te trappelen om heen te gaan, maar de ondernemers maken zich zorgen. Uit de praktijk blijkt volgens ondernemer Roy van Dodewaard dat met een borrel op de afstand snel wordt vergeten. Burgemeester Rob Meerhof: "Een dringende oproep aan alle Oostzaners om de kermis te laten slagen."

NH Nieuws

"Het is niet de kermis die we hadden", zegt de burgemeester. Het is een aangepast 'evenement' en iedereen zal zich aan de regels moeten houden. Verschillende kermissen zijn afgelast, zoals die in Volendam en sommige staan nog op de 'misschien'-lijst, dus alle ogen lijken op Oostzaan gericht. Burgemeester Meerhof: "Het was een enorme klus om het binnen de richtlijnen te krijgen."

Geen gedoe op het terras

De ondernemers doen er alles aan om deze na te komen, maar ze maken zich wel zorgen. Ondernemer Van Dodewaard vraagt zich af hoe het mogelijk is om iedereen om 00:00 naar huis te krijgen. Vroeger mochten klanten tijdens de kermis langer blijven, maar nu is dat door het coronavirus niet mogelijk. 

De kermis is Oostzaan kan toch doorgaan - NH Nieuws

Om de ondernemers te helpen, zet de gemeente anderhalve meter-coaches in. Deze moeten ervoor zorgen dat iedereen genoeg afstand houdt. "Het moet gewoon leuk zijn", zegt burgemeester Meerhof en daar sluiten de kermisexploitanten en horecaondernemers zich bij aan. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 06 30 09 30 03