Ga naar Content

Oud-wielrenner Rooks: "Met een beetje ballen had Dylan naar links gestuurd"

AMSTELVEEN - "Met een beetje ballen had Dylan Groenewegen naar links gestuurd. Dan had hij de sprint reglementair gewonnen of verloren", aldus oud-wielrenner Steven Rooks over de crash van Fabio Jakobsen. De vreselijke valpartij werd veroorzaakt door Groenewegen die van zijn lijn week in de sprint. Dit gebeurde in de eerste etappe van de Ronde van Polen.

Foto: ANP/Marcel Antonisse

"Met een beetje ballen had Dylan naar links gestuurd"

oud-wielrenner steven rooks

"Het moet niet zo zijn dat je iemand moedwillig helemaal naar rechts probeert te duwen. Ik vind dat Dylan dat gedaan heeft. Misschien heeft hij het niet in zijn hoofd moedwillig gedaan, maar hij heeft de renner (Fabio Jakobsen red.) zeker niet de kans gegeven om er rechts langs te kunnen gaan."

Harde maatregelen

De Amstelvener roept ook op tot harde maatregelen van de UCI na de horrorcrash. "Er zijn waarschuwingen genoeg geweest. Dit zijn levensbedreigende situaties. Dit moet voorbij zijn."

"Als blijkt dat je van je lijn afwijkt moet je meteen gediskwalificeerd worden. Misschien wel uit de hele ronde gehaald worden. Dat ze voelen dat er consequenties aan vastzitten. Je moet er niet te lichtzinning over denken, want anders blijft het gebeuren", aldus Rooks.

"Er zijn waarschuwingen genoeg geweest. Dit zijn levensbedreigende situaties. Dit moet voorbij zijn"

oud-wielrenner Steven rooks

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]