Ga naar Content

Woonplaza in Amsterdam-Zuidoost volledig ontruimd na scheuren in gebouw

AMSTERDAM - Het complex Woonplaza-A2 aan de Sijsjesbergweg in Amsterdam-Zuidoost is vanmiddag volledig ontruimd. "Er zijn nogal wat scheuren in het gebouw gevonden", verklaart een woordvoerder van de brandweer.

Foto: Google Maps

Het probleem is volgens hem plotseling ontstaan. Daarom is de politie ingeschakeld. Uiteindelijk kwam ook de brandweer ter plaatse.

Vervolgens werd geconcludeerd dat het volledige complex - waarin onder meer een grote Gamma, Leen Bakker en Kwantum gevestigd is - ontruimd moest worden. De winkels zijn daardoor per direct gesloten. Er zijn geen gewonden gevallen. 

Oorzaak scheuren

Het complex is 30.000 vierkante meter groot. Waardoor de scheuren precies zijn veroorzaakt, is nog onduidelijk. "Er zit constructief gezien iets niet helemaal goed", verwacht de woordvoerder.

De bouwinspecteur van de omgevingsdienst doet daar nu onderzoek naar. "Deze inspecteur wordt doorgaans ingeschakeld voor de complexere gevallen."

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.