Ga naar Content

Geblesseerde Stengs onzeker voor Champions League

EPE - De Alkmaarse steraanvallers Myron Boadu en Calvin Stengs staan al een tijdje aan de kant. Inmiddels traint Boadu alweer mee met de groep, maar Stengs traint nog apart. "Ik verwacht hem op de korte termijn nog niet terug", vertelt AZ-coach Arne Slot over zijn rechtsbuiten. 

Eind augustus speelt AZ de tweede voorronde van de Champions League. Volgens Arne Slot is het onzeker of Calvin Stengs dan weer fit is. "Het is een spierblessure en daar moet je voorzichtig mee zijn."

Stengs en Boadu waren de laatste jaren smaakmakers bij AZ - Foto: Pro Shots/Toon Dompeling

"Stengs heeft een spierblessure en daar moet je voorzichtig mee zijn"

az-trainer ARne Slot

Preventietraining

Op dit moment is AZ op trainingskamp in Epe. Daar beginnen de Alkmaarders elke ochtend met een preventietraining. "Het is de opstart van de dag en dan komt gelijk aan het licht als er pijntjes zijn", zegt Slot in de zonnige tuin van het hotel. Na deze ochtendsessie staan er vervolgens twee pittige veldtrainingen op het programma. "Deze weken staan niet in het teken van de wedstrijden, maar om fysiek sterker worden."

Bekijk hieronder de reportage van het trainingskamp in Epe.

Reportage van AZ op trainingskamp in Epe - NH Nieuws

Tot nu toe speelde de ploeg van Slot drie oefenwedstrijden deze voorbereiding en dat leverde drie keer een 1-0 nederlaag op. In de bijna driehonderd minuten scoorden de Alkmaarders dus nog niet. Het gemis van Calvin Stengs en Myron Boadu is dan ook behoorlijk voelbaar. 

Lille

Zaterdag speelt AZ de volgende oefenwedstrijd. In het AZ-stadion is het Franse Lille de tegenstander. AZ - Lille begint zaterdag om 15.30 uur en reacties en samenvatting zie je na afloop op deze site en sociale kanalen van NH Sport.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]