Alkmaar

Na 27 jaar geen introweek voor studentenvereniging Alkmaar: "Honderden teleurgestelde studenten"

6 augustus 2020, 15.00 uur · Aangepast 6 augustus 2020, 21.53 uur
Door Priscilla Overbeek · Foto: Omnivas

Whatsapp

ALKMAAR - De introductieweken voor eerstejaarstudenten mogen doorgaan, zolang organisatoren zich aan verschillende beperkingen houden. Dat maakte het kabinet donderdagavond bekend. Studentenvereniging Omnivas uit Alkmaar heeft daar geen boodschap meer aan. Door de coronacrisis zijn zij genoodzaakt de introweek te schrappen. "Na 27 jaar lang het jaar te starten met een introweek, hebben we nu honderden studenten moeten teleurstellen."

"Toen Covid-19 binnen Nederland kwam, begon de onzekerheid over alles. Wat betekent dit voor onze feesten, introductieweek, weekendjes weg? Het duurde maanden totdat wij enig duidelijkheid kregen over de introductieweek. De stress lag hoog, want niemand wist wat we nog konden doen", vertelt Noortje Oostrom, voorzitter van de Introductiecommissie.

Veel studentenverenigingen kondigden eerder al aan dat de introductieweek dit jaar in een alternatieve vorm zou doorgaan. De meeste activiteiten worden online gehouden. Maar zo'n alternatieve introweek zit er dit jaar ook niet in voor de Alkmaarse studentenvereniging. "Met alle maatregelen die er nu lopen, hebben wij helaas niet de mogelijkheden om nog wat te organiseren. Wij draaien op vrijwilligers en donaties van sponsoren. Daardoor hebben wij helaas niet genoeg geld om een anderhalvemeter-event te organiseren", aldus Oostrom.

Uit angst dat dergelijke bijeenkomsten uitgroeien tot brandhaarden, worden er voor gezamenlijke activiteiten een aantal voorwaarden opgelegd. Zo mogen studierichtingen en studentensportverenigingen wel kennismakingsactiviteiten organiseren, maar tot uiterlijk tien uur 's avonds en er mag geen geen alcohol worden geschonken. Ontgroeningen door studentenverenigingen zijn ten strengste verboden.

Bekijk hieronder de aftermovie van de introweek uit 2019

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Whatsapp