Ga naar Content

Auto gevonden waar wielrenner vermoedelijk mee is aangereden: "Daar ben ik heel blij mee"

SCHELLINKHOUT - De politie heeft de auto gevonden waarmee vermoedelijk wielrenner Jeroen van Westen mee is aangereden. Dat bevestigt de politie aan NH Nieuws. Het voertuig wordt onderzocht en de 21-jarige eigenaar ui Hoorn wordt gehoord. "Daar ben ik heel blij mee", vertelt het slachtoffer dat nog steeds in het ziekenhuis ligt. 

Foto: Facebook Jeroen van Westen

Vanuit het niets werd de Enkhuizer dinsdagavond van achteren aangereden op de Zuiderdijk bij Schellinkhout. Hij kwam twee uur later bij in het ziekenhuis met tien gebroken ribben, een gebroken sleutelbeen, en een gebroken schouder. "Het gaat", zegt Jeroen op de vraag hoe het met hem gaat. "Ik heb gelukkig genoeg pijnstilling." 

De eigenaar van de auto heeft tegen de politie gezet dat hij de bestuurder was toen het ongeluk gebeurde. Doordat zijn verklaring en die van het slachtoffer sterk uiteenlopen, stelt de politie een onderzoek in. Zowel de fiets als de auto zijn voor technisch onderzoek in beslag genomen.

Ik had m'n tong ingeslikt. Stel je voor als ik alleen was geweest.

Jeroen van westen, slachtoffer

Nog steeds vindt Jeroen het onbegrijpelijk dat de automobilist doorreed en hem achterliet. "Ik had de mazzel dat ik twee vrienden bij me had. Ik had ook m'n tong ingeslikt. Stel je voor als ik alleen had geweest. Nu heeft m'n maatje Bert Spaan ingegrepen, hij is ook BHV-er op zijn werk. Maar anders had ik daar gelegen. Dat kan ik moeilijk verkroppen. Ik ben blijkbaar hard op m'n hoofd gevallen, want m'n helm is helemaal kapot." 

Lees ook

Veel positieve reacties 

Blij is Jeroen wel met de vele reacties die hij heeft gekregen. "Ik zei het nog tegen de andere mensen hier op zaal. Zoveel reacties op social media, dat werkt perfect. Ik ben er heel blij mee." Verder wacht hij af hoe het onderzoek van de politie verder gaat. "Daar hoor ik nog meer over en ook hoe ik aangifte kan doen."

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]