Amsterdam

GGD doet beroep op Amsterdammers: "Dit is dweilen met de kraan open"

6 augustus 2020, 08.31 uur · Door AT5

Whatsapp

AMSTERDAM - Zorgen over het toenemend aantal coronabesmettingen waren er al, maar als Amsterdammers met het virus blijven omgaan zoals ze nu doen, dan is er voor de GGD Amsterdam geen houden meer aan. Hoofd infectieziekten bij de GGD Amsterdam Anja Schreijer doet een oproep: "We hebben de Amsterdammers hard nodig."

GGD Amsterdam doet beroep op Amsterdammers - NH Nieuws

"Onze zorgen zitten ook in het gedrag dat we zien", zegt Anja Schreijer, hoofd infectieziekten bij de GGD. "Als we mensen spreken dat ze moeite hebben om contacten met ons te delen, dat ze moeite hebben thuis in isolatie te blijven."

"We zien mensen die gewoon aan het werk gaan terwijl ze klachten hebben, zelfs als ze positief getest zijn", vervolgt Schreijer. "Dat zijn echt zorgelijke dingen en dan is het echt dweilen met de kraan open."

Quote

"Anders heeft het geen zin meer"

Anja Schreijer

De vraag is dus of de GGD op deze manier wel in staat is om haar belangrijkste taak uit te voeren: het doen van goed bron- en contactonderzoek. Schreijer: "We doen ons uiterste best, maar daar hebben we Amsterdammers hard voor nodig. Anders heeft het geen zin meer op een gegeven moment."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 06 30 09 30 03

Whatsapp