Sport

AZ mist Stengs en Boadu: "Dan nemen de automatismen ook weer toe"

5 augustus 2020, 23.14 uur · Aangepast 6 augustus 2020, 00.30 uur · Door Redactie

EPE - Zorgen maakt trainer Arne Slot zich nog niet na de derde nederlaag op rij, maar blij is hij niet met de resultaten. "Ik vind het wel prettig als je vier, vijf goede kansen krijgt en eventueel ook nog wat goals maakt." 

Arne Slot na PEC - AZ - NH Nieuws

"Ik zie ons wel weer dichterbij kruipen bij het niveau wat ik wil", vertelt Arne Slot op het veld van vv Wissel. De Alkmaarders verloren met 1-0 van PEC Zwolle. Eerder al verloor de nummer twee van vorig seizoen met 1-0 van het Belgische Genk en ook 1-0 van FC Utrecht. "Elke wedstrijd heeft z'n eigen verhaal."

Bekijk hierboven de volledige reactie van Arne Slot.

Quote

"Als Boadu en Stengs terugkomen, dan nemen de automatismen ook weer toe"

arne Slot

Tegen de Zwollenaren kon Slot geen beroep doen op Stengs en Boadu. Beide aanvallers kampen met blessures. Boadu traint inmiddels weer met de groep mee, maar Stengs traint nog apart op het trainingskamp in Epe. "Als Boadu en Stengs terugkomen, dan nemen de automatismen ook weer toe. En deze spelers hebben bewezen als zij op die aanvallende posities in balbezit komen, dan weten ze daar over het algemeen wel kansen uit te creëren."

Ramon Leeuwin na PEC - AZ - NH Nieuws

Bij AZ begon Ramon Leeuwin in de basis als rechter centrale verdediger. Hij deed één helft mee en hield daar een redelijk gevoel aan over. "Eerste helft hebben we aardig voetbal laten zien, alleen in de eindfase moet de pass of beslissing beter."

Leeuwin voetbalt nu ruim een half jaar voor AZ. Afgelopen winterstop kwam hij namelijk over uit Denemarken. Voor de zomer maakte Arne Slot regelmatig gebruik van hem en ook nu tijdens de voorbereiding komt hij veel in actie. "Ik heb nu drie keer een helft gespeeld in vijf maanden. Dat betekent dus krachten opdoen en automatismen creëren. Uiteindelijk zal het alleen maar beter worden denk ik."

Bekijk hierboven de volledige reactie van Ramon Leeuwin.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de uitzending op NH Radio